De oude pub

De ArsFIGURA in de Losheimer Ardenner Cultur Boulevard presenteert een oude smokkelaarscafé met bewegende menselijke poppen.

Een fles sterke drank die nooit leeg raakt


Geavanceerde technologie beweegt Zecher

Steeds weer proberen de initiatiefnemers van de Ardennes Cultur Boulevard hun tentoonstellingen te verfijnen en te verbeteren. Op zoek naar een levendig ontwerp voor hun oude steegje, vonden de ondernemers de jonge "automatenbouwer" Sébastien Boucherit. Deze vinnig Brusselse man, die het beroep van bioloog heeft geleerd, werkt al enkele jaren aan de restauratie van oude mechanische muziekinstrumenten en de bouw van beweegbare mannequins. De expositiemanagers waren direct enthousiast over de vaardigheden van de specialist en schakelden hem direct in voor enkele hoogtepunten. Een smokkelaarsbar zou hier moeten zijn. Omdat de grootvader van de huidige familie Balter al zo'n café direct aan de grens had, was het duidelijk dat het herbouwd moest worden. Het "Gasthof zum Bahnhof" werd nieuw leven ingeblazen.

Zo is er de barman, die de hele tijd dronken wordt zonder echt dronken te worden. Dit is een uiterst geavanceerde techniek. Met verschillende motoren, pompen en slangen slaagde de fabrikant van automaten erin om een realistisch landschap te creëren dat elke bezoeker fascineert. Twee drinkers, die elk hun kopjes gooien voor een race, betoveren de toeschouwers in hun ban. Wanneer de pianist ook de toetsen raakt en de muziek van de jaren '20 klinkt, is het decor perfect.